På denne siden finner du alle de 9 fargebelte mønstrene, bildene fører deg til en Youtube side hvor mønsteret vises.

Mønster 1 av 24

Chon Ji - 19 bevegelser, her utført av Jaroslaw Suska

"Chon Ji betyr rett oversatt fra koreansk "himmelen og jorden". Det er i orienten fortolket som skapelsen av jorden eller begynnelsen av menneskets historie. Derfor er dette mønsteret trening for begynnere. Mønsteret består av to like deler. En representerer himmelen og den andre jorden."

mønster 2 av 24

Dan Gun - 21 bevegelser, her utført av Jaroslaw Suska

"Dan Gun er oppkalt etter den hellige Dan-Gun, den legendariske grunnleggeren av Korea i år 2333 f. Kr."

mønster 3 av 24

Do San - 24 bevegelser, her utført av Jaroslaw Suska

"Er pseudonymet til patrioten Ahn Chang-Ho (1876-1938). De 24 bevegelsene i mønsteret representerer hele dhans liv som han viet til å fremme utdannelsen av Korea og dets frigjøringsbevegelser."

mønster 4 av 24

Won Hyo - 28 bevegelser, her utført av Jaroslaw Suska

"Won Hyo er den berømte munken som innførte Buddhismen i Silla dynastiet i år 686 e. Kr."

mønster 5 av 24

Yul Gok - 38 bevegelser, her utført av Jaroslaw Suska

"Yul Gok er pseudonymet til den store filosof og lærer Yi I (1536-1584) som gikk under tilnavnet "Koreas konfusius". De 38 bevegelsene i mønsteret representerer hans fødested på 38. breddegrad og diagrammet representerer "læreren"."

mønster 6 av 24

Joong Gun - 32 bevegelser, her utført av Jaroslaw Suska

"Joong Gun er navngitt etter patrioten Ahn Joong-Gun som snikmyrdet Hiro-Bumi Ito, den første japanske generalguvernøren i Korea. Han var kjent for å spille den ledende rolle i meklingen mellom Korea og Japan. De 32 bevegelsene i mønsteret representerer Ahn Joong-Gun's alder da han ble henrettet i Lui-Shung fengselet i 1910."

mønster 7 av 24

Toi Gye - 37 bevegelser, her utført av 2017 ITF World Champion Sabum Ariella Figueroa

"Toi Gye er forfatternavnet til den kjente lærer Yi Hwang (16. århundre), en autoritet på neo-konfusianismen. De 37 bevegelsene refererer til hans fødested på 37. breddegrad og diagrammet representerer "lærerern"."

mønster 8 av 24

Hwa Rang - 29 bevegelser, her utført av Jaroslaw Suska

"Hwa Rang er navngitt etter Hwa-Rang Do, en ungdomsgruppe som oppsto i Silla dynastiet tidlig i det 7. århundre. De 29 bevegelsene refererer til den 29. infanteri-divisjon, hvor Taekwon-Do ble utviklet til fullstendighet."

mønster 9 av 24

Choong Moo - 30 bevegelser, her utført av Jaroslaw Suska

"Choong Moo var navnet som ble gitt til den store admiral Yi Soon-Sin fra Lee dynastiet. Han var ansett for å ha funnet opp det første armerte slagskip "Kobukson" i 1592 e.Kr. Dette var betegnet som forløperen til dagens ubaåter. Omtendighetene gjorde at han aldri fikk sjansen til å vise sin fulle loyalitet ovenfor kongen. Tragedien omkring hans død symboliseres ved at mønsteret ender opp med et venstre hånds angrep."