Om klubben

Asker Taekwon-Do Klubb

"Norges eldste klubb, med 40 år i hallen!"

 

Asker Taekwon-do klubb ble stiftet i 1980, og har vært medlem av Norges Idrettsforbund siden 1980. Klubbens grunnlegger, Per Christian Garnæs, er fremdeles aktiv i klubben i dag. Han er i dag den andre Grand Masteren med 9 dan i Norge innen ITF, den høyeste graden det er mulig å oppnå. Vi er medlem av Norges Idrettsforbund (NIF), Norges Kampsportforbund, International Taekwon-Do federation og National Taekwon-do Norway (NTN).

I løpet av alle disse årene har klubben opparbeidet seg en solid og stabil medlemsmasse på omtrent 180 aktive medlemmer. Klubben har utøvere som hevder seg i nasjonale mesterskap. Det er i høyeste grad rom for alle typer utøvere, ung, gammel, dame, mann og barn.

Klubben har i alle år trent i gymsalen på Hagaløkka skole. Her er det glimrende treningsforhold.

Taekwon-Do er en koreansk martial-art stil som ble grunnlagt i 1955. Stilarten baserer seg på mye spark i forhold til andre stilarter. I Norge er det ca 11000 medlemmer innen ITF, og klubbene finnes fra Kristiansand i syd til Hammerfest i Nord.

I Taekwon-Do legges det vekt på høflighet, trygghet, kvalitet og etikk. Dette er noe som vi dessverre ser er blitt en mangelvare i samfunnet for øvrig. Gjennom treningen blir man bevisst på dette, samt at hver enkelt får en økt selvtillit og selvfølelse.

De aller fleste som trener Taekwon-Do er barn og mosjonister. ønsker du å konkurrere, er det et rikelig tilbud både lokalt og nasjonalt. Konkurranseformene er mønster, kamp, og knusing. ITF Norge har også et landslag som konkurrerer internasjonalt i EM, VM etc.

Gjennom historien har Asker Taekwon-Do klubb fostret flere NM, EM og VM vinnere i alle disipliner.

Klubben kan også skryte av at alle instruktører i klubben er utdannet gjennom NIF og NTN. Vi mener at utdanning av utøvere er så viktig at det er en del av gradsystemet og krav til utdannelse i NIF og NTN for å kunne avansere i gradene.

Høres dette interessant ut?

I så fall, velkommen skal du være!